Hei og velkommen til denne nettsiden som er dedikert til alt som handler om norsk økonomi! Norge er et av verdens rikeste land (om ikke det rikeste), og vi har en fantastisk velferdsstat. Dette skyldes mye på grunn av vår fantastisk sterke økonomi, mye basert på energi, eksport og olje. Det er et spennende tema, og hovedfokus til denne siden.

På denne nettsiden vil du kunne lese om norsk økonomi i vekst, norsk energi (og spesielt fokus på olje) samt ulike store selskaper fra Norge – blant annet. Dersom du er interessert i norsk økonomi og energi, eller ønsker å lære mer om noe du egentlig ikke kan så mye om, har du kommet til rett plass. Her kan du lære mye.

En velferdsstat i vekst

Norge er et rikt land og en fantastisk velferdsstat som vi nordmenn kan nyte godt av. Vi har mange løsninger som de fleste av oss tar for gitt her til lands, som ikke er en selvfølge i veldig mange andre land. Vi har spesielt gode ordninger innen helse, med blant annet gode sykehusordninger, sykemelding, permisjon for nybakte mødre (og fedre) osv.

Norsk økonomi er enda bedre i år (2018) enn det var i fjor, da opptur i landets økonomi også betyr økning i privatøkonomi. Det diskuteres hele tiden frem nye ordninger som skal gjøre det enda bedre for oss nordmenn, og det er rett og slett sant at vi har vunnet i lotto bare ved å bli født i dette landet.

Olje og energi

Vi er heldige i at Norge er et langstrakt land med en lang kystlinje, og slik har vi stor tilgang til fornybare energiressurser som vannkraft og vindkraft. I tillegg har vi ikke-fornybare energikilder som petroleum og naturgass. Vi er kjent for vår oljeutvinning, som har vært en del av vårt lands tradisjon helt siden tidlig på 1970-tallet og som fortsatt er viktig i dag.

Selv om Norge er en stor olje- og gassprodusent, har vi de siste årene blitt mer miljøbevisst og derfor satset mer på fornybare og alternative energikilder. Det er ikke bare Norge som land som har blitt mer miljøbevisst, men også nordmenn generelt. Oljedebatten har blitt en stor sak i mediene og politikken på grunn av klimaproblemer og global oppvarming.